Eilander kogels

De eilander kogels zijn ontstaan uit een experiment. Voor een catering vroegen mensen ons om een nagerecht. Zoiets als Tiramisu, maar dan anders. 

Na wat nachten over dit verzoek geslapen te hebben, kreeg Esmé het idee om een chocoladebol te vullen met alle ingrediënten van tiramisu. Dit was het ontstaan van de eilander Tiramisukogel; een bol gevuld met mascarpone, lange vingers, espresso, vanille en een scheutje van de Italiaanse likeur Amaretto. 

Dit alles in een dikke laag melk, pure, witte en sinds kort de ruby chocolade.

Na de Tiramisu kogel ontstond al snel de Limoncello kogel. De basis is hetzelfde als de Tiramisu kogel, maar in plaats van espresso en Amaretto zit hier een scheutje van de Italiaanse likeur Limoncello in. Hierdoor krijgen de kogel een wat frisse limoensmaak. Ook deze kogels zijn te verkrijgen in een dikke laag melk, pure, witte de ruby chocolade.

Wellicht dat u de ruby chocolade nog niet kent. Na puur, melk en wit is er nu namelijk ook ruby. Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken. Ruby chocolade heeft een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen. 

Beide soorten kogels worden met de hand gemaakt en we serveren ze bij diverse lunches en diners. Ze zijn ook te koop in de winkel ’t Lokaal in West Terschelling en in onze foodtruck Pasta aan Zee.

Wij krijgen heel positieve reacties op onze kogels en vaak wordt dan de vraag gesteld of ze ook aan de wal te koop zijn. Helaas moesten wij hier dan negatief op reageren.

Zo is het idee van deze website ontstaan. Vanaf nu is het mogelijk om de kogels online te bestellen, zodat u ook thuis van de Eilander kogels kunt genieten!

Kijk snel op de website van Eilander kogels. Klik hier om direct naar de website van Eilander kogels en bestel uw kogels online.